Osmanlı mutfağının vazgeçilmez bir baharatı olan karanfil; yorgunluğa çok iyi geldiği bilinir ve kuvvet macunlarında ve aşurede sıklıkla kullanılır.Anavatanı Endonezya ve İspanya olarak bilinir. Hindistan ve Sri Lanka’da bol miktarda yetiştirilir ve bu mutfakların vazgeçilmez baharatıdır. Avrupalılar karanfili turşu ve tatlılarında çeşni vermesi amacıyla kullanırlar.
Diş ağrısına Karşı Etkili: Karanfil ağacının tomurcuklarından elde edilen bu baharat, odunumsu ve koyu kahve-siyah renklidir. Yaklaşık iki-üç santimetre boya eriştiklerinde hasat edilirler. Anadolu’da halen çürük dişlerde Ağrı Kesici olarak kullanılmaktadır. Çürük dişin oyuğuna, ezilmiş kuru karanfilin bir parçası yerleştirilir veya da yağından bir damla damlatılır. Ağrı kesici gücünü içerdiği gallik asitten alır. Genel bir kural olmasa da lokantalarda içki kokusunu almak için masanıza bir çanakta karanfil sunulur.
İlgili Videolar;
1.SEÇENEK
2.SEÇENEK
3.SEÇENEK
4.SEÇENEK
Direnci Artırır: Karanfilin alternatifi yoktur. Onun sahip olduğu bazı özellikleri ve kimyası başka hiçbir bitkiyle veya baharatla mukayese edilemez. Kendinizi yorgun mu hissediyorsunuz? Zihin yorgunluğunuz da mı mevcut? Başınızda veya üzerinizde bir ağırlık mı hissediyorsunuz? Veya gergin misiniz? Bir bardak su kaynatın ve hemen sıcakken üzerine
dokuz-on adet karanfil tanelerinden ilave ediniz. Beş-altı dakika bekledikten sonra karanfilleri içerisinden çıkarmadan yudum yudum içiniz. En geç on dakika sonra yorgunluğunuzun gittiğini, vücut direncinizin arttığını gözlemleyebilirsiniz. Çok daha önemlisi, günün yorgunluğuna bağlı zihin yorgunluğunuzun ortadan kalktığını daha dinamik düşünsel güce sahip olduğunuzu hayretle hissedebileceksiniz. Üzerinizdeki gerginliğin de yavaş yavaş ortadan kalktığını göreceksiniz. Karanfilin bu konudaki etkilerini daha da artırmak istiyorsanız, kendinize bir çay demleyip içerisine 10-12 adet karanfil atınız, birkaç dakika bekledikten sonra çayınızı yudumlayarak keyfini çıkartınız. İçtikten 5-10 dakika sonra zihin yorgunluğunuzun kaybolduğunu ve daha zinde olduğunuzu hayretle gözlemleyebilirsiniz. Bu amaçla uygulayacağınız karanfilli çayı haftada 3-4 defadan fazla uygulamayınız ve alışkanlık haline getirmeyiniz.
Karanfil Çayı Nasıl Yapılır?: Sizlere 2 farklı karanfil çayı hazırlanışı önermek istiyoruz. Birinci Tarifimiz; Muz ve elma ezilerek lapa haline getirilir. Bir litre suya, iki tutam karanfil tomurcugu, yarimsar tutam kusburnu ve çitlembik eklenerek on dakika kaynatilir. Hazirlanan çay, sekerle tatlandirilarak içilir.
İkinci Tarifimiz İçin Gerekli Malzemeler;
- 6 Diş karanfil
- 2 bardak su
Karanfil Çayı Hazırlanışı: Karanfilleri suyun içerisinde, 20 dakika kısık ateşte, üstü kapalı olarak kaynatın. Koyduğunuz su, yarı yarıya buharlaşmalıdır. 20 dakikanın sonunda, süzün. Hazımsızlık, ishal, şişkinlik ve karın ağrısı şikayetleri için, yemeklerden sonra bu çaydan 1 çorba kaşığı içilir. Nefes darlığına, bronşite ve Sinüzit şikayetlerinde, hazırladığınız karanfil çayının içine bal katarak kullanılmalıdır. Yemekten sonra çiğnenen bir diş karanfil ağız kokusunu giderir.
Zihin Yorgunluğu İçin Karanfil Çayı Hazırlanışı: Bir bardak suyu kaynatın. Kaynayan suyun içerisine, 7-8 adet karanfili atıp, 4 dakika daha kaynatmaya devam edin. Süzdükten sonra, sıcak olarak, yudumlayın. Bu işlemi, akşam yemeğinden 1-2 saat sonra yapın. 20 gün uyguladığınız küre 10 gün ara verin ve 20 gün daha uygulayın.
Alıntıdır
İBRAHİM SARAÇOĞLU
https://www.sifamarket.com
Yorum Yap:
0 yorumlar: