İncirin çok sağlıklı bir meyve olduğunu hepimiz duymuşuzdur. Peki incir yaprağının da faydalı olacağı hiç aklınıza gelmiş miydi? Evet incir yaprağı da vücudumuz için çok faydalı, varisten yüksek tansiyona kadar pek çok hastalığı tedavi edici özellikte olan bir bitkidir. İncirin yalnız yaprağı değil incir yaprağı sütü de şifa vericidir.

İLGİLİ VİDEOLAR:
1.SEÇENEK 2.SEÇENEK 3.SEÇENEK 4.SEÇENEK 5.SEÇENEK 6.SEÇENEK

* İncir yaprağının sağlığa en bilinen faydası anti-diyabetik yani şeker düşürücü özellikte olmasıdır. İncir yaprakları diyabet hastalarının alması gereken insülin miktarını azaltır.

* Yapılan bir klinik çalışmasında araştırmacılar, altı erkek ve dört kadın üzerinde incir yaprağı ekstresinin hipoglisemik etkilerini inceledi. Katılımcılar çalışma boyunca günde 2 kez insülin enjeksiyonu vurulmaya ve şeker hastaları için özel şekilde beslenmeye devam etti. Bu kişiler iki gruba ayrıldı, birinci gruba incir yaprağı ekstresi, 2. gruba ise şekerli çay verildi. Araştırmacılar daha sonra iki grup arasındaki şeker oranlarını içeren notları karşılaştırdı. Yemek sonrası glisemi ölçümleri, kolestrol değerleri ve diyabetle ilgili diğer ölçümler yapıldı. İncir yaprağı ekstresi alan grubun değerlerinde ciddi anlamda düşüş tespit edildi.

*Dr. Ömer Coşkun'dan incir yaprağı ile varis tedavisi;
4 bardak suya 5 adet incir yaprağını atıp 5 dk kaynatın. 1 su bardağı içip geri kalanı ılındıktan sonra varisli bölgeye sürün. 21 gün buna devam edin. 21 gün sonra ara ara bu yöntem uygulanabilir.

* İncir yaprağının bir diğer faydası da, trigliserid değerlerini düşürücü olmasıdır. Trigliserid kan dolaşımında yer alan bir yağ türüdür.



* Yine yapılan çalışmalarda incir yapraklarının kanserin bazı türlerinin yayılmasının önlemesinde etkili olduğu, anormal hücre büyümesini engellediği görülmüştür.

* Bronşit tedavisi için 3 yaprak incir yaprağını ve 2 su bardağı suyu tencereye koyup 15 dk kaynattıktan sonra yaprakları çıkarıp, bu suyu için. Dilerseniz balla tatlandırabilirsiniz.

* Kalp ve damar hastalıkları olanlar ile kanser hastaları, yukarıda bildirdiğimiz gibi incir yaprağı çayı hazırlayıp içebilir. Ayrıca, günlük olarak taze incir yemeye devam edilmelidir.



* Siğil, genital siğil, mantar enfeksiyonu, çıban ve deri enfeksiyonun olduğu yere, etkilenen bölgeye bir incir yaprağının sütünü sürün.

* İncir yaprağı çayını kan basıncını düşürmeye yardımcı olarak da tüketebilirsiniz.

* İki incir yaprağını çiğneyip yutmak da ülser tedavisinde yardımcı olabilir.


* Ağız kokusu için de incir yaprağı çiğnemek, oluşan kötü kokuların yok olmasını sağlayacaktır. Kokuların yanı sıra, ağzınızda bulunan yaraların iyileşmesine de yardımcı olacaktır.


* Basur yani hemoroidden muzdaripseniz, 4 su bardağı suya 2-3 incir yaprağını atıp en az 15 dk kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yaprakları çıkarıp bu suya oturun yahut basur olan yere sürün.


* Yüksek tansiyonu düşürmek için 2 su bardağı suya 3 incir yaprağı atıp 15 dk. kaynatın ve her gün için.

* Zona hastalığı için 2 su bardağı suya 3-4 incir yaprağını atıp birkaç dakika kaynatın, soğumaya bırakın, yapraklarını içinden alıp, içine bez batırıp bu bezi zona hastalığı olan yere sürün.

İNCİR SÜTÜNÜN FAYDALARI:
İncir sütü ciltte Nasır,Siğil gibi problemlerinin giderilmesinde , bitkisel kaynaklı güvenilir kremlerin eldesinde kullanılır. İncir sütü hazımsızlık problemlerinde,Nezle, grip ve sıtma rahatsızlıkları için de sütü kullanılır.

* İncir sütü diş eti yaralarında dişlere sürülebilir.
* Katarakt başlangıcında incir sütü bal ile karıştırılıp göz çevresine sürülmesi ile katarakt giderilir.
* İncir sütü kulak etrafına sürülmesi ile kulakta oluşan kurtçukları öldürür. * İncir sütü böbrek kumunun dökülmesinde çok önemli bir rol oynar.
* İncir sütü yumurta sarısı ile bilikte kullanıldığında rahmi temizlemektedir ve reglin sökülmesine yardımcı olmaktadır.
* İncir sütü ciltteki renk bozukluklarının da doğal tedavi yöntemidir.

  Not: Doktorunuza sormadan incir yaprağını tüketmeyin, tedavi amaçlı kullanmayınız.

Trky

Trky

Bu site tarafımdan hobi amaçlı kurulmuştur.Mümkün olduğunca en çok aranan Konuları sizlere Reklam olmadan izletmek istiyorum.NOT:Bazı yayınlardaki reklamlar Video barındırma sitelerinden kaynaklanmaktadır.

Yorum Yap:

0 yorumlar: