Murat Boz:
 Türk şarkıcı, şarkı yazarı ve oyuncu. 7 Mart 1980 doğumlu (39 yıl yaşında) İlk ve orta öğrenimini doğduğu yer olan Karadeniz Ereğli, Zonguldak'ta tamamladıktan sonra İstanbul'a yerleşti. 1999'da İstanbul Bilgi Üniversitesi'ni kazandı, bu okulu bitirdikten sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Temel Bilimler Bölümüne girdi ve başarılı bir şekilde tamamladı.

MÜZİK KARİYERİ NASIL BAŞLADI?
Öğrencilik yıllarında o dönemin popüler ismi Emel Müftüoğlu'nun vokalistliğini yaparak para kazanmaya başladı Daha sonra Burcu Güneş, Demet Sağıroğlu, Grup Hepsi, Hande Yener, Nazan Öncel, Nil Karaibrahimgil, Nilüfer ve Tarkan dahil olmak üzere birçok ünlü şarkıcının vokalistliğini yaparak başlayan Murat Boz, yıllar 2006 gösterdiğinde “Aşkı Bulamam Ben” şarkısıyla piyasaya profesyonel anlamda hızlı bir giriş yaptı.2007 yılında ilk stüdyo albümü Maximum’u çıkardıktan sonra gümbür gümbür geliyorum diyen Boz, ayını sene Kral TV Video Müzik Ödülleri’nden, Altın Kelebek Ödülleri'nden ve İstanbul FM Altın Ödülleri’nden “En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı” dalında ödülleri evine götürdü. Sonrasın Şans, Aşklarım Büyük Benden, Janti albümlerini çıkararak kariyerinde adete zirve yaptı.Piyano, keman, davul ve ney çalabilen Murat Boz Uçurum, Özledim, Adını Bilen Yazsın Geri Dönüş Olsa, Kalamam Arkadaş ve Janti şarkılarıyla milyonlarca takipçi kazandı.O SES Türkiye ve Oyunculuk KariyeriTV 8 ekranlarında yayınlanan sunuculuğu ve yapımcılığını Acun Ilıcalı’nın yaptığı O Ses Türkiye yarışma programında juri koltuğunda yer alan Murat Boz bununla yetinmedi ve oyunculuğa da atıldı.2004 yılında Avrupa Yakasın ve 2007 yılında Hepsi 1 dizilerinde misafir oyuncu olarak yer aldı.İlk sinema oyunculuk deneyimi 2014 yılında yönetmenliği Ali Taner Baltacı’nın yaptığı oyuncu kadrosunda Büşra Pekin, Şinasi Yurtsever, Cezmi Baskın, Müjde Uzman gibi isimlerin yer aldığı Hadi İnşallah filmde Pekmez karakterini canlandırdı.İlk filminin ardından beyazperdenin aranan yüzü olan Murat Boz 2016 yılında yönetmenliğini Mert Baykal’ın yaptığı oyuncu kadrosunda Burak Özçivit, Aslı Enver, Burak Satıbol, Gözde Mutluer, Nazan Kesal, Ahmet Gülhan gibi isimlerin yer aldığı Kardeşim Benim filminde Ozan karakterini canlandırdı ve gişede 2.070.949 milyon seyirciye ulaştı.Tabi bu kadar çok izlenme alan bir film olursa ikincisi çıkmaz mı. Bu sefer kadro değişti ama Murat Boz değişmedi. Yönetmenliğini yine Mert Baykal’ın yaptığı ve oyuncu kadrosunda Burak Özçivit, Ferdi Sancar, Leyla Feray, Pınar Deniz, Korhan Herduran, Hakan Karsak gibi isimlerin rol aldığı Kardeşim Benim 2 filmde de yer aldı.

OYNATMA LİSTESİ SAĞ ÜSTTE(İstediğiniz şarkıyı seçip dinleyebilirsiniz)



Trky

Trky

Bu site tarafımdan hobi amaçlı kurulmuştur.Mümkün olduğunca en çok aranan Konuları sizlere Reklam olmadan izletmek istiyorum.NOT:Bazı yayınlardaki reklamlar Video barındırma sitelerinden kaynaklanmaktadır.

Yorum Yap:

0 yorumlar: