1 su bardağı arpa şehriye
1 paket kültür mantarı(400 gram)
1 adet hazır közlenmiş kırmızı biber
1 adet havuç
2 adet çarliston biberi
3 yemek kaşığı mısır
4-5 adet karnişon turşusu
4-5 adet tazesoğan
yarım demet dereotu
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı,tuz
yarım limon suyu
Öncelikle mantarlarımızı yıkayıp limonlu suda yaklaşık 10 dakika haşlayalım.Bu aşamada diğer yandan tuzlu kaynar suda arpa şehriyelerimizi haşlayalım. Karıştırma kabımıza havuçlarımızı rendeleyelim.Kırmızı biberimizi ve karnişon turşumuzu yıkayıp küp küp doğrayalım.Taze soğanlarımızı ve çarliston biberimizi Verev olarak doğrayalım.Mantarlarımızı ince dilimler halinde kesip salatamıza ekleyelim. En son arpa şehriye, mısır ,ince kıyılmış dereotu ,tuz ve zeytinyağı ilave edip ekşiliğini isteğimize göre ayarlayacak şekilde limonumuzu sıkıp salatamızı harmanlayalım ve servis kasemize alalım.
Afiyet Olsun... :)
Yorum Yap:
0 yorumlar: